Thursday, February 24, 2011

cooolllll.............

Yesterday, i was suppose to drive Ayah & Ibu to HKL early morning.. but i sleep like a pig! I'm so.. so... so.. sorry! at last.. they call a cab... hmmm... hmmm...



Good news for yesterday... I learned a new stuff.. hehee.. its cool actually. Maybe i can show off to impress some of my fren.. hak hak hak.. ok.. i don't know how to describe bout it.. just enjoy watching the video i made for it..


video


Can't wait to see Hiro's latest pict..
Chatting with Raymie today via google talk... ^^

Thursday, February 17, 2011

MAYBE.. maybe its wrong to say please love me too..

Been listening to this song today.. 
and decided to change my bground song.
.
.
.

There I was
Waiting for a chance
Hoping that you'll understand
The things I wanna say

As my love went stronger than before
I wanna see you more and more
But you closed your door
Why don't you try
To open up your heart
I won't take so much of your time

Maybe, it's wrong to say please love me too
'Coz I know you'll never do
Somebody else is waiting there inside for you
Maybe it's wrong to love you more each day
'Coz I know he's here to stay
But I know to whom you should belong

I believed what you said to me
We should set each other free
That's how you want it to be

But my love went stronger than before
I wanna see you more and more
But you closed your door
Why don't you try to open up your heart
I won't take so much of your time


Maybe, it's wrong to say please love me too
'Coz I know you'll never do
Somebody else is waiting there inside for you
Maybe it's wrong to love you more each day
'Coz I know he's here to stay
But my love is strong
I don't know if this is wrong
But I know to whom you should belong 


Sunday, February 13, 2011

AKU BOSANNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wah..... serius aku bosan!
Bosan dengan rutin harian aku...
Bosan dengan sekeliling aku...
Bosan dengan masalah yang datang satu persatu...
Bosan dengan migrain...
Dan aku PALING bosan dengan persoalan demi persoalan tanpa jawapan yang asyik berlegar2 dalam kepala hotak aku..

Aku perlukan sesuatu yang baru...
Aku perlukan sesuatu yang boleh buat aku terus bernafas dengan selesa..
Sebab aku terasa seolah2 aku kelemasan!
Aku perlukan... Aku...

Aku rasa MARAH!!
TERAMAT MARAH!!
Aku marah pada diri sendiri...
Kenapa??? Kenapa aku marah pada diri sendiri????
Sebab aku tidak dapat jawab satu soalan ringkas
"Apa yang paling kamu mahukan dalam hidup?"

Serius.... aku tidak dapat jawab! aku tidak tau apa yang aku mau...
bila aku berfikir untuk mencari jawapan pada soalan yang ringkas tu,
fikiran aku jadi serabut...
emosi aku berkecamuk!
kenapa???

AKU BOSAN!!


aku post terus lah entri ni tanpa proses tapisan...
biar lah apa orang mau cakap...
aku asyik fikir pasal org lain, ada diorg fikir pasal aku kah?!
Huh!

Thursday, February 10, 2011

Awasi taktik penjenayah..

Source : Utusan 10-2-2011 (page 15)

Hmm... macam2 kan cara penyamun sekarang. Makin kreatif pula diorang.
Penjenayah langgar, lepas tu berenti tepi kereta.. dan samun! Hmm... pernah jadi to my friend dulu.
Tapi yg langgar dia time tu Motosikal! Kesian dia.. sampai demam akibat terkejut!
Nasib baik lah dompet & handphone ja yg kena ambik... Nasib baik lah dia tidak dirogol atau dibunuh.

Dalam berita yg aku baca ni.. Taktik penjenayah langgar dan samun ni bukanlah perkara yg baru. Tapi ramai yg kurang alert dengan benda2 macam ni. Mentaliti org2 sekarang kan.. apa2 hal pun baik settle luar la konon. Kalau boleh tak mau libatkan pihak polis atau urusan claim-meng~claim insuran ni. Takut jejaskan NCD kalau nanti mau renew insuran n roadtax. Kena langgar sikit.. berenti tepi jalan, terus keluar dari kereta untuk check how bad the damage is... time tu lah penjenayah ambik peluang samun!
Memang itu lah kebiasaan kita. Habis tu... mau buat macam mana???
Jalan terbaik... JANGAN BERHENTI LANGSUNG! cuba dapatkan no plat kereta.. jenis dan warna kereta.. dan teruskan perjalanan sampai balai polis terdekat.. dan buat report! Lagi pun bukan kita yg melanggar.. kan org tu yg langgar belakang kereta kita kan???? Unless lah kalau kita ada buat salah... lesen mati ka.. roadtax mati ka.. apa2 la... hehee..

Satu lagi taktik penjenayah ialah... buat2 kereta rosak tepi jalan. Yang ni banyak berlaku di Highway.
Tahan kereta konon2 minta bantuan... tapi bila ada orang baik hati berhenti untuk hulurkan bantuan... dia pula jadi mangsa samun! Kesiannya... mungkin tu lah maksudnya, 'buat baik berpada2' kan? Hmm...
Macam tu tak boleh la salahkan bila sikap membantu semakin hilang. Kadang ada juga penjenayah yg guna taktik perempuan (macam ala-ala makcik yg tiada upaya).. atau kanak2 (sekadar mau tarik simpati org)..

Tak tolong rasa bersalah... Kalau tolong pulak kena samun...
Memang lah tak semua kan. Tapi ada ke cara untuk kita kenalpasti orang tu betul2 perlukan bantuan dan sewajarnya dibantu.. atau pun org tu sekadar berpura2 dan memang tak wajar langsung untuk dibantu?

Lagi satu.. 999 ~ lambat hantar bantuan. Hmmm... aku no komen!
Tapi ini komen Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah ~ Masalah lambat hantar bantuan tidak akan timbul jika mangsa menghubungi terus pusat kawalan polis daerah. Panggilan kecemasan 999 dikawal oleh Telekom Malaysia dan ia terpaksa melalui beberapa prosedur sebelum disampaikan kepada kita menyebabkan laporan lambat diterima. Atas sebab itu, saya nasihatkan orang ramai supaya menyimpan nombor pusat kawalan polis di setiap daerah agar senang dihubungi jika berlaku kecemasan.

Teringat pula lagi... Aku pernah disamun di depan rumah time balik dari kerja. Kejadian pada tahun 2003. Time tu kami tinggal di kawasan Pandan Jaya, KL. Time tu 2 org lelaki menunggang motosikal datang dekat aku and tanya arah ke Pandan Indah.. Aku pun bagitau lah. Time tu aku perasaan penunggang di belakang ada pegang kapak.. Aku pun terus cepat2 jalan ke arah tangga.. Lelaki tu serang aku dari belakang, sempat juga lah aku bergelut dengan dia and rampas kapak di tangan dia... Fuiyoooo.... kecik2 junior juice bah aku ni! And nasib baik juga lah time tu my bro Asai ada di rumah. Penyamun tu nampak my bro.. and lagipun aku dah rampas kapak dia.. apa lagi.. cabut trusss.... ! Memang penyamun tu tak sempat ambik apa2 dari aku..
Tapi.. buat ja la report polis.. lagipun aku dapat rampas kapak dia! hehe..

Di area Pandan Jaya ni ada satu pondok polis bergerak dekat 7eleven. Me and my bro pun pergi la situ..
Kami ketuk2, tiada orang d dalam... rupa2nya pegawai polis yg bertugas sedang sedap melantak di gerai mamak tepi longkang berdepan kedai barangan letrik seng heng! Kecewanya aku rasa bila aku p jumpa polis tu dia boleh cakap "Awak tak nampak ke saya tengah makan?" Wah... makan itu lebih penting dari tanggungjawab rupanya... hmm... faham.. faham...
My bro sudah panas... so kami pergi pula buat report d balai polis terdekat (paling dekat dengan pandan jaya ~ Balai Polis Maluri la)... Kecewa lagi aku.. bila polis tu cakap, diorang tak bertanggungjawab dengan kawasan kejadian! Aiii... habis tu... ??? last2 diorang suruh buat laporan d Balai Polis Pandan Indah.
Ok la... lepas buat laporan di situ.. aku pun mintak la polis tu buat rondaan ka apa ka di kawasan kami tu. Selalu sangat la kes ragut/samun.. polis tu cakap "Ini kes kecik.. tak ramai yg buat laporan, jadi rondaan dikawasan tu tak perlu lagi" ~ Owhh... kalau sudah berlaku kejadian dasyat baru lah mo ambik tindakan kan?? hmmm... faham... faham... tapi kalau sudah jadi kejadian bunuh ka apa ka.. sudah terlambat laitu!
Aku bukan la tak suka polis... tapi agak mengecewakan la sikap orang yg kita harapkan sebagai PELINDUNG ambik acuh tak acuh ja kan? Akibat ketiadaan polis peronda yg mau meronda dikawasan tu.. keesokan paginya.. kereta my Sis, Noi pula didapati kena pecah! Habis radio kena cabut.. roadtax pun kena cabut! Document2 penting semua kena ambik! Duit syiling2 pun kena ambik!
So.. pagi tu, sekali lagi kami p buat report d Balai Polis Pandan Indah... polis tu boleh cakap "Mungkin lelaki yg cuba samun kamu semalam yg buat, agaknya dia ada bersembunyi disekitar kawasan masa kamu dan abang kamu gunakan kereta ni untuk ke balai polis"...
Jadi... salah kami kah?? Takkan berjalan kaki ke balai polis, bukan dekat woii...
Minta polis peronda datang.. kata kawasan tu belum sampai tahap bahaya sampai perlu ada polis peronda. Huh!
Tapi itu dulu... tahun 2003... harap2 khidmat diorang dah berubah la kan...
Hmmm....

Nah ambik kamurang! Punya panjang ni entry! Mesti kamurang malas mo baca nih... hahahaha!

Tuesday, February 8, 2011

Magic 2011

Hari ni sangat memenatkan untuk si pemalas macam aku ni..
Hari yg sangat mencabar kesabaran juga.. 
Tapi malas lah mau story pasal tu.. hahah! Mimang dasar pemalas!

Anyway.. aku ada dapat satu info yg best dari kawan aku..
Ntah dari mana dia dapat... tapi memang best!
Dia cakap, Tahun ni ada beberapa tarikh yg best.. macam..
1-1-11... 11-1-11.. 1-11-11... dan 11-11-11
(4 seja pula tu) kalau tambah jam laaagi la sandi.. 
bayangkan... pada bulan november nanti..
jam menunjukkan waktu 11.11 ~ 11 saat.. siapa terrer cepat2 bikin post exactly time tu 
(misti nda kasi tinggal tu 11saat d belakang! ~ Hahahaha!!)

Apapun.. part yg paling menarik untuk tahun 2011 ni ialah..
Cuba kamu ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran kamu.. 
(contohnya aku lahir 1981, jadi ambik digit 81 ja)
Lepas tu tambah dengan umur kamu pada tahun 2011.. 
(contoh lagi.. umur aku tahun ni ialah 30 jadi 81+30 la)
Jawapan yg kamu akan dapat ialah 111..
Try la... best kan?!

p/s : itu umur contoh ja aaa... aku sebenarnya masih kanak2 lagi... muahahhahahhaaa.... 

Ini gambar tiada kaitan dengan 2011
Sekadar mau tunjuk ke-kreatifan my niece n nephew - Hakim&Hannah
Ini kenangan tahun 2010 time dorang conteng my sis punya tv lcd
Hahahahahhaa!!!

Monday, February 7, 2011

Memang begini lah aku....

Sudah beberapa hari aku cuba untuk update blog.. Tapi aku malas! hahahah!
Rajin online FB ja... main FrontierVille..hahahaha!
Terpaksa berebut Encik Compaq with Zulee .. Dia cuti kan.. huhu..

Tengkiu lah kepada yg melawat walaupun tiada update baru..
Tengkiu juga pada yg baru follow.. orait.. aku pun da follow balik.. hehee..

Ok la.. nite-nite! tdo la... eh.. mo p minum2 luk kejap d bawah.. gerai abg amir.. hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...