Sunday, January 30, 2011

Hiro latest pict..


Woo.. woo... comelkan????? 
Hiro latest pict. Courtesy of Rayme (Hiro's new guardian)
Rayme tu rajin juga la keep in touch via email.
Dia cakap.. Hiro nakal! Asyik maiiiinnn ja!
Dia bagitau lagi... Hiro takut bunyi pintu!
Hahahaha!
Thank you Rayme.. Glad to know that Hiro is in a good hand ^^
I haven't heard anything about MJ since we gave him to his new guardian.
Wonder how is MJ doing now...
Miss u MJ..


berebut2 mau masuk

CJ


Thanks to my BIL, Mudanoran for the new cat basket/bed..
They all r so excited! Specially CJ
Hihihi... 


Saturday, January 29, 2011

Kasih Ibu..

Hmm...
Mana aku mo start ah..
Title tu macam 'berat' pla bagi aku.. huhu..
Bukan apa... Kasih ibu terlalu agung..
tiada ayat yg dapat aku fikirkan untuk mengatakan betapa besarnya kasih ibu..

Hari ni.. time tengah tunggu lif, datang la sorang makcik ni dgn 2 org anak dia sebaya Hakim & Hannah.. pun tunggu lif juga.
Since block A ni memang tak ramai malay family.. so memang aku bajet diorang ni org luar yg datang melawat rumah saudara mara la mengkali. And memang betul lah bajet aku bila tetiba dia teriak to one very very old lady yang jalan terbongkok2.. (memang dia bongkok tiga - macam nenek kebayan!) ~ ishhkk... bukan tujuan aku menghina k! just mau inform yg nenek tu bongkok.. so u guys can get a clear picture.. huhu..
"Mak.. kat sini la blok A!"
Hmm... nenek tu pun cepat2 (masih slow actually) berjalan ke arah lif.. aku tengok nenek tu.. aku senyum lah.
Budak kecik tu pandaaaaaaaang ja aku.. aku senyum juga lah! ^^
Lif sampai... aku bagi laluan makcik tu masuk dulu.. nenek tu pandang aku.. aku senyum and bagi signal tangan macam "ladies first" suh dia masuk dulu... Hmm.. Ibu aku ajar aku respek orang tua tau!
Nenek tu buat muka blur2... tetiba si makcik tadi tu tengking nenek tu lagi..
"Masuk la mak! tercegat kat situ buat apa??!!" ~ Amboi... makcik ni.. baaekkk punya contoh dia tunjuk kat anak2 kecik dia.. macam tu cara ko cakap ngan mak ko??? ko tak sedar ke ko pun dah jadi mak???
Uishh.. emo pla aku.. rilek.. rilek..
Nenek tu pun masuk.. and aku masuk last. Pintu lif lak kebetulan macam stuck! Hmm.. lif yg ni memang selalu macam tu.. untuk penduduk blok A ni, dah normal dah.. just tolak sikit pintu lif tu, dia ok la tu. So aku pun buat la gitu... and pintu lif ok balik.
"Tu la mak ni.. tak habis2 nyusahkan orang lah!" Tengking makcik tu lagi.. Aku tengok muka nenek tu sedih betul! Ya Allah.. Ya Tuhan ku... banyak lagi lah makcik tu cakap/maki nenek tu.. nenek tu MAK dia!
"Pintu lif ni memang macam ni.." aku cakap.. makcik tu diam.. anak dia yg tadinya aku tengok comel ja jadi hilang comelnya bila dorang pun join sekaki ejek nenek tu. Tangan aku genggam.. rasa menggeletar! Rasa macam mau mengamuk.. hajat balik rumah n lepak surf internet aku mati. Aku bagitau semua to my Mum..

Tak kira lah apa masalah kamu dengan mak/mama/mummy/umi/ibu kamu... SYURGA ITU DI TELAPAK KAKI IBU...
Kerisauan ibu kadang merimaskan kita... Tapi sifat itu lah yg melengkapkan dia sebagai ibu.
Leteran ibu kadang mencabar darah muda kita.. Sebab dia mahu kita jadi yg terbaik.

Hmmm... sedih!

Ibu dan Ayah


Chiyo.. ibu penyayang..


Sampai sini dulu lah.. bisuk2 aku sambung lagi.. kalau aku rajin lah.. KALAU lah! hahah...
Aku rajin melawat blog2 org lain... best baca blog2 org lain.. tapi aku malas mo update blog sendiri.. hahah!

Wednesday, January 26, 2011

..........????

Hmmm...
Aku ngantuk nih.. Jadi tolong jangan heran kalau ada yg silap taip ka apa ka..
time buat entry ni aku d rumah my sis, Noi.. guna laptop dia la ni.. Aii.. lembab betul la broadband dia ni.. Hahahhaa.. Terpaksa aku jln2 1 rumah cari port yg bagus.. akhirnya.. aku duduk tepi tingkap d bilik ayah.. hehee.. still lembab.. tapi ok la..

Banyak story aku rasa aku mo kasi story..
Tapi aku ngantuk!
Tambah2 lagi BB ni lembab.. tiada semangat la..
Hmm.. Macam mana pun org kutuk2, bagi aku terbaik tetap streamyx lah.
Bagi aku lah... bagi org lain ntah la.. hahah! Sebab aku guna streamyx.. huahua..

Adeii... betul aku ngantuk!
Kejap lagi mo p hospital lagi. Ayah sudah selamat rehat d rumah.. kali ni Noi pula di wad bersalin..
sepanjang minggu ni (dari ari isnin) aku habiskan waktu siang aku di HKL ja.. hmm...

Aku tidur dulu la kejap.. 10minit pun janji dapat tidur... hmm..

Monday, January 24, 2011

Ayah..

BESTNYAAAA!!!
Apa yg best?
Best sebab dapat lepak d rumah surf internet tanpa gangguan..
donlot muvie tanpa halangan.. bantal d belakang.. kaki guyang2 atas meja.. Laptop atas perut! Hahah!
Minum kopi O suam.. pasang mp3.. Kittens kiri kanan.. best wooo..!

Pagi tadi 6am sudah bangun! Hmm... makin hari makin ganjil pla aku nih tau.. Bangun makin awal!
Drop ayah n ibu di HKL.. hantar zulee p TTDI..
balik rumah kasi makan kucing.. pastu balik p HKL lagi..
Round2 cari parking d HKL memang mencabar kesabaran aku..

Ayah masuk HKL untuk 2nd operation mata dia.
Actually me n my sister KURANG SETUJU lah dia buat operation tu.
Bukan apa... yg 1st operation pun ambik masa dekat 3bulan untuk dia fully recover..
Lagipun dia baru ja buat operation untuk kanser prostat dia last week.
Risau pulak dia nda dapat tampung beban sakit..
Nanti 26th Feb dia mau terbang balik KK lagi..
Kalau ikutkan.. biar lah settle semua urusan, baru la buat pembedahan tu..
at least dia boleh juga rehat puas2 tanpa perlu mau pening2 fikir urusan itu.. urusan ini..
Hmm... Tapi itu lah ayah..
Kalau dia bilang begitu... begitu lah...
Macam aku.. memang aku banyak waris sikap ayah..
kalau bilang begitu... begitu lah! Hahah! Aku la itu...
Apa pun.. aku doakan yg terbaik untuk ayah..

Friday, January 21, 2011

Hakim n Hannah a.k.a Hannah Montanah

Hmm.. 
Today aku bangun awal.. seawal 6.30am! Semalam tido awal.. seawal 9pm!
Frontier Ville pun aku suruh zulee tolong mainkan (gila eh aku ni!)
Wah..! Aku kah itu??? Macam bukan aku! 
Hahahaha!

Aku plan2 mau p rumah my sis (sebelah block ja pun)
Aku suka cerita-ceritu dengan Hannah n Hakim.
Anak Noi yg macam kembar tapi bukan kembar.
Lahir tahun yg sama.. Tapi bulan lain2..
Huh?! Macam mana tu???
Hakim lahir 23 Jan 2006.. Hannah lahir 23 Dec 2006
Hehehee...
Macam mana bulih gitu??? Tanya la my sis (Noi) !
Mana la aku tau!
Yang aku tau... dorang mimang sangat2 adorable n pintar!

Hari Selasa hari tu aku lepak rumah Noi.
Time tu noi sibuk agihkan alat tulis untuk Hakim n Hannah..
Wah.. happynya diorang!
Teringat pula time aku kecik2 dulu...
Huhuhuu..

Lepas tu noi suruh Hakim n Hannah tulis nama atas colouring book masing2.
Ya.. dorang memang sudah terrer eja nama masing2 n some rutin basic words yg dorang selalu guna macam :
M.I.L.O = Milo ~ S.U.S.U = Susu ~ P.O.C.O.Y.O = pocoyo ~ C.A.T = Mi-Yao or Chiyo (hahah!)
So, time diorang sibuk tulis nama masing2 tu aku pun saja2 lah tanya Hannah nama dia.
Dengan penuh konfiden hannah cakap nama dia ialah "Hannah Montana"
Hahahahaa..!
Bila noi cakap nama Hannah lain.. dia mengamuk and explain balik to my sis macam ni

"Nama Hannah yang sebenar ialah Hannah Montanah la mama..."
dia pause kejap.. lepas tu dia sambung lagi.
"Sebab... Hannah kan selalu MUNTAH2 mama, jadi itu lah sebabnya nama Hannah ialah Hannah Montanah"
Wakakakkakaaa....
Boleh2 pula anak buah ku ni fikir sampai macam tu..
Hahahahhaa!

Ni la Hakim n Hannah

Monday, January 17, 2011

New look..

Wassuppp!

Aii.. lama juga nda update blog nih. Hampir2 aku namau berblog sudah.. hahah! Bosan2 semalam aku edit2 gambar.. lama da tia edit mengedit... alang2 edit.. aku rasa bagus juga kalau aku edit blog template aku sekali kan? 
 Hasilnya.. Tadaaaa...!
Berjaya juga aku habiskan kerja aku yang hampir terbengkalai separuh jalan.
Well... what can i say.. itu andang2 tu keburukan aku tu..
Suka buat kerja half2..
Zulee cakap.. "Hangat2 taik ayam"
Atau.. "Warm-warm chicken shit"
Hahahahahhaaa!
Itu aku la itu... ^^

Banyak lagi aku mo bikin sama blog nih. Palan paaaalan lah...
Nanti baru kasi cukup mana kurang.. dan kasi buang mana yg terlebih..
Sekarang ni.. aku mo sambung main game dulu..
Frontier Ville.. HERE I COME!

p/s : Siapa ada main FrontierVille di FB add la aku jadi neighbour.. pastu tolong send paku ma aku! Hahahhahahaa!

Tuesday, January 11, 2011

Undo vs Reset

How i wish i have the 'Undo' button in my life.. i don't need the 'reset' button.. well.. its actually kind of the same thing rite? No its not... similar thing does not mean the same thing..

 Reset means.. i have to restart all over again. Why would i do that?
Why would i want to go back to zero?


Undo means.. i can take one or two step backward and start to select a different option.
No more dilemma in making choices.
No more conflict and regrets when dealing with the consequences.
If one don't like the result.. just Undo it!
Easy!

Wednesday, January 5, 2011

Hiro - Son of Merlin

Hi semua!

Today i want to introduce Hiro.

Ini la Hiro... anak pertama Chiyo & Merlin. Napa nama dia Hiro?? actually aku sudah kastau asal-usul nama dia Hiro.. Tapi tpa la.. biar aku kopi-pas balik tu entry..



- Chiyo was having difficulties to deliver her 1st kitten. I was actually wondering why Chiyo keeps chasing me.. and sometimes she bit my toe. Something in the look of her eyes.. somehow i seem to understand what she's trying to tell. As i checked.. the kitten's tail already out! So i put on my glove n helped Chiyo to pull out Hiro's tail while she try hard to push it out!.. i was actually scared that the kitten might already be dead as i know the water bag already broken since the night before.. BUT he was fine.. cute and healthy! So i named him Hiro (Hero!). The rest.. all delivered by Chiyo herself. I just sit near her and watch her do all the amazing job! Hahah!

video

Hiro is 3months ++ old now.. He likes to play fetch.. just like his daddy, Merlin. I made a video for Hiro and want to share it with y'all. Now tell me.. why do i need a puppy when my kitten can play like one.. ? hehee..
Kaler putih yg berusaha juga mau rampas bola tu nama dia Hachiko.. hehee..

Tuesday, January 4, 2011

Merlin Naughty Boy!

video

Ngeee.... Today i just want to share this vid of Merlin.. heheee... Ini la MERLIN! Enjoy the vid!

Monday, January 3, 2011

Bayaran Topup Kajian Terhadap Rasionalisasi Subsidi

Salam semua..

Hari ni aku mau update sikit ja. Just mau kongsi sikit ja story yg nda seberapa best tapi bagi aku memang best sebab bikin aku senyum~! Hahah..

Few months ago.. ntah bila exactly.. My ex-schoolmate (junior) ~ ntah siapa sudah.. tia ingat! tagged me to diz some kind of quiz or survey or whatever.. really couldn't recall la.. but i remembered it was something to do with generation X n Y punya view about Rasionalisasi Subsidi. Time tu memang dia bagitau akan bagi free topup.. hehee.. aku ni.. soalan survey2 n quiz2 nih memang aku suka mau jawab.... hahah! So aku jawab ja lah..

Today.. i received an email.. dia bagi kod top up.. lepas tu aku cuba try test.. ngeee... successful! walaupun topup RM5 seja... tapi sangat bermakna juga.. at least bulih bikin talipun.. bulih send sms.. nda banyak pun, asal ada lah.. bulih subscribe mobile internet 1jam - RM2.. hahah!

HEHEEE....


Saturday, January 1, 2011

2010 with so many memories...

Goodbye 2010.. Welcome 2011...

Me just celebrate new year at home with Zulee, Didie n my Babies..
Not that i don't want to go out and celebrate it with my frenz.. but thinking of the crowds.. and the traffic jam.. and the headache.. so it is best to just sit at home watching new year celebration live from tv. And the best thing of living in an apartment located in the middle of kl with the view of klcc n kl tower.. i still can enjoy the fireworks!

Before that, me and Zulee had our dinner at 'pondok2'.. order special menu.. heheee..

To my family in KK.. Syok la kamurang bikin BBQ ah! Saw my SIL ~ Alnie's status in FB. She prepared 'kuih makmur'.. wah.. i want! i want! I hope my bro Asai will bring some for me when i fetch him, his wife Bibie a.k.a Just and their lovely daughter Lily at LCCT this wednesday (5.01.2011). Tapuuunnn..! Tapuuunnn...!

Best of 2010..
- I joined an affiliate program called 'Infinity Downline' on Feb, and gained more than 20k in just a few months. I learned a lot of things from it.. and got to know a lot of people because of it. Despite all the Haram-Halal issues.. trust.. creativity.. hard work.. it all possible. I quit? No.. actually i didn't.. but my account expired! Hahah! Was having issue with our internet connection at that time.. (tu pun online guna account org lain! hahah!)
Then me and my buddy started new biz. So.. i think I've already gained more than i expected from ID.. time to give chance to others and proceed to next level. But i still do received request from people who wish to join the biz and want to know more bout it.. so i just advice them to check with Celya Tay at http://www.facebook.com/pages/Infinity-Downline-Team-Success-Builders-Asia/306287230985 or http://www.infinitysuccessbuilders.com

- Zulee got her new Proton Savvy on June..

- Climb mount Kinabalu

- Chiyo gave birth to 5 cute kittens. 1st kitten - Hiro. Chiyo was having difficulties to deliver her 1st kitten. I was actually wondering why Chiyo keeps chasing me.. and sometimes she bit my toe. Something in the look of her eyes.. somehow i seem to understand what she's trying to tell. As i checked.. the kitten's tail already out! So i put on my glove n helped Chiyo to pull out Hiro's tail while she try hard to push it out!.. i was actually scared that the kitten might already be dead as i know the water bag already broken since the night before.. BUT he was fine.. cute and healthy! So i named him Hiro (Hero!). The rest.. all delivered by Chiyo herself. I just sit near her and watch her do all the amazing job! Hahah!

- Resigned from Kraft Foods Malaysia.. and joined Scicom for Singtel project..

- My SIL ~ Bibie a.k.a Just got new baby girl ~ Ryanna a.k.a Lily.. another new family member for The Andi's.. hehee..

- My brother, Martin engaged (baru ja few days ago!).. sorry bro we were unable to celebrate your engagement day together2.. itu la.. last minute punya planning! Anyway.. congrats!


Hope 2011 will bring more exciting things into my life. And my resolution for 2011 is.. aku mau kasi gemuk sikit badan aku! Hahahah... tired of being called 'Kecik'.. 'Kenit'.. and bla.. bla.. bla..
Kalau lah boleh tambah ketinggian lagi... Hmmm.... well.. DON'T MESS WITH SHORT PEOPLE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...